Бащата на Неймар намекна, че 23-годишният футболист може да напусне „Камп Ноу“, ако испанските власти продължат да преследват неговия син.

„Намираме се в процес на разговори с ръководството на Барселона относно продължаването на договора на Неймар. Ние обаче сме много внимателни, защото има неща, които ни притесняват. Не може да бъдем спокойно, ако властите продължават да ни преследват. Трябва да сме наясно дали испанските власти ще приемат ситуацията, в която се намираме“, сподели бащата на Неймар пред радио „Кадена Сер“.

„Положението за нас е много тежко в момента, защото сме атакувани от много страни, както от бразилските, така и от испанските власти. Неймар е достатъчно популярно лице. Той е марка и ние работим за съхраняването на неговия имидж“, добави бащата на бразилския национал.

„Нашето желание е да останем поне още три, четири, пет, а защо не и десет години в Барселона. Ние обаче трябва да сме наясно дали ще бъдем оставени да си вършим работата. Ако Испания не ни позволява да си вършим работата, ще напуснем страната. Ако властите в Испания продължат да ни създават проблеми, ние няма да може да останем“, каза още бащата на Неймар.