Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне беше наказан изключително тежко за поведението си в мача за Суперкупата на Испания с Реал Мадрид в петък. Тогава той беше изгонен още през първото полувреме. 

Аржентинецът няма да води "дюшекчиите" в следващите им осем двубоя. Освен това ще трябва да плати и глоба от близо 5000 евро за поведението си. Той има десет дни да обжалва санкцията. 

Симеоне е наказан за бурните си протести, при които дори потупа леко по главата четвъртия съдия на мача с градския съперник. В Испания обаче са забранени каквито и да било контакти с официалните лица и затова е наложено тежкото наказание. 

Всъщност, специалистът отнася тези общо осем мача за три различни провинения. Най-много от тях - четири - са за потупването по главата на рефера. Други два са за бурния му протест срещу решението на главния съдия. 

Още две наказания от по един мач са наложени за ироничното ръкопляскане към арбитъра след изгонването му на трибуните. Самият Симеоне обяви, че ще плати цената за поведението си, но въпреки това се очаква да обжалва.