Отборът на Реал Мадрид изпита сериозни трудности при визитата си на Лас Палмас в мач от 29-ия кръг на Примера дивисион. Възпитаниците на старши треньора Зинедин Зидан все пак взеха трите точки след драма в заключителните три минути на срещата.

Бранителят на „белите“ Серхио Рамос вкара един от обичайните си голове с глава след центриране от корнер в 24-ата минута, с което откри резултата.

За изненада на мнозина обаче, попадението на защитника не послужи като мотивация за гостите, дори напротив. Футболистите на Лас Палмас създадоха няколко добри възможности пред противниковата врата, но късметът им изневери.

Истинската драма обаче дойде в самия край на срещата. По ирония на съдбата именно Серхио Рамос сгреши фатално в 87-ата минута, когато не успя да опази Уилиан Хосе, който получи вдясно и с удар по диагонала изравни.

Отговорът на гостите обаче дойде почти незабавно и само две минути по-късно Каземиро осигури трите точки за Реал. Победният гол за „кралете“ дойде също след центриране от корнер, a в добавеното време Серхио Рамос получи втори жълт картон и ще пропусне следващия двубой на своя тим.

На практика тимът на Реал изгуби почти всякакви шансове за титлата. Въпреки успеха си днес „кралския клуб“ остава на цели 12 точки от лидера Барселона и на четири от втория Атлетико Мадрид.