Ръководството на Барселона е взело решение да предложи нов договор на юношата на клуба Мунир Ел Хадади. Ако той поднови договора си с каталунците, ще остане на „Камп Ноу“, иначе ще бъде продаден.

Настоящият договор на Мунир с Барселона е до лятото на 2017 година.

При всички положения от Барселона ще се опитат да изяснят ситуацията с Мунир до януари, когато може да се стигне до евентуална негова продажба.

В понеделник агента на играча имаше среща с техническия секретар на Барселона Роберт Фернандес, за да анализират ситуацията.

Барселона вярва в развитието на младока, но ако той не поднови договора си с клуба, той ще бъде продаден на друг отбор. По всяка вероятност дори и да се стигне до продажбата на Мунир, каталунците ще задържат правото да го откупят.

Старши треньорът на Барселона Луис Енрике смята, че Мунир може да натрупа достатъчно опит в първия състав на Барселона и да продължи развитието си на „Камп Ноу“.

Наставникът на каталунците не иска да се разделя при никакви условия с Мунир.

Мунир Ел Хадади получава невероятна възможност да се докаже в първия състав на Барселона от началото на сезона. След напускането на Педро Родригес и контузиите на Рафиня Алкантара, и Лионел Меси, 20-годишният футболист е неизменна част от състава на Луис Енрике. Освен това юношата на Барселона демонстрира доста високо ниво на представяне.