Футболистът на Барселона Серхи Роберто успя да се възстанови навреме и попадна в групата на старши треньора Луис Енрике за гостуването на Атлетико Мадрид на „Висенте Калдерон“ от третия кръг на Примера дивисион.

Роберто имаше проблеми през миналата седмица, а и в началото на тази, но успя през последните дни да се подготвя на пълни обороти. Той премина успешно медицинските прегледи и получи разрешение да играе срещу Атлетико.

Адриано също е готов да се завърне в игра, след като прегледите, които му бяха направени показаха, че бразилецът е напълно възстановен от травмата, която му попречи да игра през последните седмици.

Хавиер Масчерано направи само една тренировка със своите съотборници, докато Лионел Меси не успя да участва в последното занимание, но и двамата се очаква да попаднат в титулярния състав на Луис Енрике.

Групата на Барселона: Марк-Андре тер Стеген, Жорди Масип, Иван Ракитич, Серхио Бускетс, Андрес Иниеста, Луис Суарес, Лионел Меси, Неймар, Рафиня, Хавиер Масчерано, Марк Бартра, Мунир Ел Хадади, Жорди Алба, Сандро Рамирес, Серхи Роберто, Адриано, Томас Вермален и Жереми Матийо.