Звездата на Барселона Лионел Меси даде възможност на петима от капитаните на отборите от детско-юношеската школа на отбора да се докоснат до Златната топка. Освен това аржентинецът съвсем искрено отговори на техните въпроси.

„Петте Златни топки си ги гледам вкъщи. Никога не съм си и мечтал да бъда най-добрият. Когато дойдох в Барселона, просто исках да бъда част от първия отбор, исках да играя професионален футбол. Сега не мисля за Златната топка. Искам да повторим успехите от миналата година“, коментира Меси.

„Не обичам да давам съвети. Всеки един от младите момчета трябва да изживее мечтите си и да се стрми с всички сили към тях. Много важно е да се възползват от късмета, който са имали, а именно да попадат в Ла Масия. Да играеш за най-големия отбор в света – Барселона е нещо невероятно“, добави аржентинецът.

„Аз нямам нужда от мотивация. Всяка година искам да печеля повече и повече титли. Барселона отговаря на моите високи изисквания. Клубът има шампионски манталитет“, продължи звездата на каталунците.

„Моето желание е да играя до края на кариерата си в Барселона. Философията на Барселона се базира на историята и всички играчи сме длъжни да я следваме.“

„Невероятно е да чувам как ме определят за най-добър в света. Това ме ласкае. Истината обаче е, че аз живея ден за ден и не обръщам внимание на тези определения. Наслаждавам се на играта и целта ми е да продължа да се развивам и да давам най-доброто, на което съм способен“, каза още Лионел Меси.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS