Старши треньорът на Барселона Луис Енрике заяви преди Ел Класико, че никой не е по-добър от каталунците.

„Ние се изправяме отново срещу същия Реал Мадридн на Зинедин Зидан. Това е отбор, който е отлично организиран в дефанзивен план. Този отбор не се нуждае от това да притежава топката. Те разчитат на бързи атака. Имат топ футболисти от световна класа. Ние се нуждаем от нашата най-добра версия. Трябва да изиграем един мач под нашия контрол. Нито един отбор не е по-добър от Барселона, стига да демонстрираме най-доброто, на което сме способни“, коментира Луис Енрике.

„Няма да коментирам отсъстващите играчи от двата отбора. Календарът винаги е тежък по това време от годината. Реал Мадрид има играчи на високо ниво във всяка една линия“, добави наставникът на каталунците.

„Психологически отборът е много добре. Ако Реал спечели, разликата ще стане 9 точки, но шампионатът няма да е решен. За нас е изключително важно да спечелим. Ние мислим само за победа.“

„За нас е важно да победим срещу един директен съперник. Ние не се притесняваме от критиките. Ел Класико винаги е специален мач. Ние ще излезем само с мисълта за победа. “

„Не зависи от нас дали ще играем срещу Шапекоензе, но ще бъде чудесно да се изправим срещу тях за трофея „Гампер“.

„Изживял съм много дербита и ще спя добре. Оптимист съм. Ако съм тук, трябва да бъда оптимист или да си тръгна. Преднината на Реал Мадрид от шест точки няма никакво значение“, каза още Луис Енрике.