Отборът на Атлетико Мадрид проведе занимание в понеделник преди първия мач за Суперкупата на Испания. „Дюшекчиите” излизат в сряда в първия двубой от битката за трофея срещу Реал Мадрид. Срещата е на „Сантяго Бернабеу”, а вторият сблъсък е два дни по-късно, в петък, на „Висенте Калдерон”.

Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне определи съперника – Реал Мадрид, може би за по-силен в сравнение с изминалия сезон, когато спечели Шампионската лига и Купата на страната.

„Дюшекчиите” се надяват на частичен реванш след поражението в Лисабон на финала за Шампионската лига. След този мач Атлетико Мадрид продаде звездата си Диего Коща и Филипе Луис.

Капитанът на Атлетико Мадрид Габи Фернандес заяви, че тимът не е обсебен от мисълта да отмъсти на Реал за загубата във финала на Шампионската лига през миналия сезон.

И „кралете“, и „дюшекчиите“ пръснаха над 100 милиона евро сред трансферния пазар това лято. Докато шампионите от Атлетико сториха това за да доведат почти цял нов отбор, в това число футболисти като Антоан Гризман, Марио Манджукич, Ян Облак и други, Реал похарчи същата сума, за да вземе само трима нови.

Освен за Суперкупата на Испания, в щаба на Атлетико вече мислят и за престоящия старт на първенството. Три дни след втория мач на „Висенте Калдерон”, в петък, шампионите на Испания започват защитата на титлата си в Примера дивисион срещу Райо Валекано.