Футболистът на Барселона Жерар Пике призна как е успял да спечели сърцето на Шакира.

Пике е с попдивата от 6 години, а той призна, че е стигнал до финал и титла с Испания на световното в ЮАР, за да се види с нея.

„Аз бях на лагер с националния отбор на Испания в Мадрид. По същото време Шакира също бе в испанската столица и снимаше видеото за Waka, Waka преди Мондиал 2010. Тогава се видяхме и поисках телефонния й номер“, разкри Пике.

„Тя пристигна в ЮАР преди нас, защото трябваше да пее на церемонията по откриването. Изпратих й съобщение с въпроса какво е времето там, защото нашият полет беше след няколко дни. Това е типичeн глупав въпрос, на който обикновено получаваш отговор от сорта на "Студено е, вземи си палто". Тя обаче ми изпрати дълго съобщение с подробно описанието на промяната на температурата през деня. Помислих си, "Исусе това не е нормално!". Беше толкова детайлно, че си помислих, че в него има чувство на привързаност", добави футболистът на Барселона.

"Започнахме да си разменяме съобщения по време на шампионата, но единственият шанс да я видя бе на финала, защото тя пееше на церемонията по закриването. Казах й, че ако трябва да стигна до финала, за да я видя, аз ще го направя. И това беше вторият път, в който се видяхме - след финала на световното", разказа 29-годишният футболист.

Пике спечели сърцето на Шакира и я открадна от мениджъра й Антонио де ла Руа, с когото тя имала връзка тогава. Половин година след световното в ЮАР певица официално обяви връзката си с Пике.