Реал Мадрид продължава битката за титлата в Примера дивисион, след победа с 3:2 над Валенсия в предпоследния кръг.

Така, с един мач до края, Барса води с 88 точки, а Реал Мадрид има 87. Атлетико сам се изхвърли от битката, като загуби от вече изпадналия от елита Леванте. В последните си срещи, Барса гостува на Гранада, а Реал Мадрид - на Депортиво Ла Коруня.

Барса хвана титлата с разгром в градското дерби

Край, Атлетико приключи с битката за титлата

Въпреки ужасния си сезон и факта, че вече не се бори за нищо, Валенсия показа страхотен характер и можеше да си тръгне поне с точка от „Сантяго Бернабеу“. Второто попадение за Реал освен това бе доста спорно, като дойде след засада при първия пас на Бензема.

Реал Мадрид започна с няколко бързи атаки, но след десетата минута, Валенсия се окопити, и започна да напада все по-сериозно към Кико Касия.

Най-чистата възможност за Реал от началото на мача дойде в 25-та минута, когато Даниел Алвес спаси удара на Кристиано Роналдо. Минута по-късно обаче стражът нямаше какво да стори, когато Роналдо си създаде отлично пространство и шутира от границата на наказателното поле, за да направи 1:0.

В 31-та минута Серхио Рамос стреля опасно с глава, но топката прелетя покрай вратата. Натискът на Реал стана стихиен, и последваха пропуски на Бензема и Лукас Васкес.

В 37-та минута Валенсия изпусна невероятен шанс, след като Дани Парехо бе изведен сам между двама невнимателни защитници на Реал, но вместо да стреля, потърси Жоао Кансело, а отбраната в бяло вече се бе ориентирала и не му позволи да отправи точен удар.

В 42-та минута Бензема направи 2:0, но след като при първото подаване към себе си бе в чиста засада. Французинът първо бе в очевадна офсайд позиция, при подаването на Кристиано Роналдо отляво. След това той върна топката към точката на дузпата, откъдето играч на Валенсия сбърка и подаде пак на Бензема, който вече не сгреши за 2:0.

В 55-та минута след лошо изчистена топка от Варан, тя попадна точно в оставения съвсем сам на точката на дузпата Родриго, който стреля мощно за 2:1.

Две минути по-късно Лукас Васкес отправи добър удар отдясно, но не успя да възстанови аванса. Това се случи в 59-та минута, след нов индивидуален пробив на Кристиано Роналдо, който проби отляво, влезе в пеналта и стреля с левия крак за 3:1.

В 72-та минута Кико Касия направи две последователни силни спасявания, за да откаже натиска на Валенсия. Андре Гомес направи пореден невероятен пропуск в 75-та минута, като непокрит стреля над вратата от 10 метра.

Алваро Арбелоа влезе в игра за Реал Мадрид в 79-та минута на мястото на Роналдо, за последния си мач на „Сантяго Бернабеу“, тъй като договорът му няма да бъде подновен.

Най-после Валенсия стигна до заслужено попадение във вратата на Реал, в 81-та минута, когато с прекрасен далечен удар, Андре Гомес бе точен.

В 85-та минута гостите останаха с човек по-малко, заради директен червен картон за Родриго.

Данило обаче не успя да увенчае силния си мач с гол, въпреки че прати топката във вратата в 87-та минута, тъй като имаше сигнал за нарушение преди това.