Реал Мадрид разби с 6:1 като гост Бетис на стадион „Бенито Виямарин“ в мач от осмия кръг на испанското първенство. „Белия балет“ категорично надигра своя съперник.

Двубоят започна отлично за Реал Мадрид, който поведе още в 4-та минута, когато Тони Кроос центрира от фаул в наказателното поле на Бетис, където Рафаел Варан засече топката с глава и я изпрати във вратата на Адан.

Гостите можеха още в 6-та минута да удвоят своята преднина, но Кристиано Роналдо направи невероятен пропуск отблизо на празна врата. Португалецът изпрати топката високо над напречната греда в аут.

Марсело центрира в 14-та минута в наказателното поле на Бетис, след което Гарет Бейл стреля с глава, но топката се спря в левия стълб на вратата на Адан, а след това рикошира в тялото на стража и излезе в корнер.

Реал Мадрид удвои своята преднина в 31-та минута, когато Тони Кроос комбинира с Карим Бензема, който не пропусна да вкара.

„Белия балет“ реализира трети гол в 39-та минута. Карим Бензема отправи удар, след което топката рикошира и попадна в Марсело, който бе в положение на засада, но това не бе маркирано и бразилецът за трети път изпрати топката във вратата на Адан. Попадението бе зачетено, въпреки че Марсело бе в положение на засада.

Реал Мадрид вкара четвърти гол в 45-та минута, когато след много бърза контраатака топката премина последователно през Карим Бензема, Кристиано Роналдо, Пепе и нападението бе завършено с точен удар на Иско.

Бетис можеше да започне обещаващо второто полувреме, когато в 50-та минута Хоакин бе изведен на чудесна позиция, но пропусна да се разпише.

Бетис отбеляза почетно попадение в 55-та минута, когато след грешка на Пепе топката попадна в Хоакин, който взаимодейства със Сехудо, който бе изведен сам срещу Кейлор Навас и се разписа за 1:4.

Иско Аларкон вкара своя втори гол в срещата в 62-та минута и по този начин направи резултата 5:1 в полза на Реал Мадрид.

Карим Бензема изскочи сам срещу Адан в 70-та минута, но вратарят на Бетис запази концентрация и успя да спаси.

Кристиано Роналдо вкара шестия гол за Реал Мадрид в мача в 78-та минута и по този начин оформи крайния резултат в срещата.

След този успех Реал Мадрид събра 18 точки и остава на второ място в класирането, колкото има и лидера Атлетико Мадрид, който обаче е с по-добра голова разлика. Севиля е трети със 17 точки, а Барселона е четвърти с 16.