С поредния си драматичен гол в добавеното време Серхио Рамос спаси Реал Мадрид от неочаквано подхлъзване у дома срещу Депортиво Ла Коруня. Мачът от 15-ия кръг на Ла Лига премина през два пълни обрата, за да може накрая „белия балет“ да триумфира с 3:2.

Треньорът Зинедин Зидан даде почивка на доста от основните си играчи, като Кристиано Роналдо изгледа срещата от трибуните и беше доста нервен, когато в средата на второто полувреме Супер Депор поведе с 2:1. В крайна сметка обаче испанският гранд запази преднината си от 6 точки пред втория Барселона и остава на върха в класирането.

Реал успя да подложи опонента си под ранен натиск, макар и не толкова категоричен. В 13-ата минута защитата на Депортиво се пропука за първи път, когато Сидней не можа да изчисти топката с глава извън наказателното поле. За нея се пребори включилия се при предхождащото статично положение Начо Фернандес, ала в последния миг Албентоса блокира изстрела му от около 12 метра.

В 25-ата минута Каземиро направи хубав рейд към дъгата, където беше препънат от Селсо Борхес. От удобната позиция за обстрел Серхио Рамос пробва късмета си, а фалцовият му изстрел прелетя на около метър над целта.

Гостие съвсем не изглеждаха като обречен отбор и в 29-ата Селсо Борхес го доказа нагледно. Топката се задържа твърде дълго около наказателното поле на Реал след корнер за Депортиво, а накрая Фернандо Наваро отляво центрира много добре по земята към близката греда. Там Борхес изникна и подложи крак, като насочи топката точно до десния стълб. Кейлор Навас реагира чудесно и изби с една ръка.

В 35-ата минута Ла Коруня дори нацели греда. Борхес отново беше главният заподозрян, като се извиси и засече с глава подаване от фаул. Неговият изстрел намели десния стълб и отскочи встрани.

Малко след началото на втората част Реал Мадрид откри след страхотен гол на Алваро Мората. Иско получи отляво и тръгна навътре към центъра, като пусна до Мората, който се намираше пред дъгата. Нападателят се обърна блестящо и със следващото си действие изпрати впечатляващ изстрел в долния ляв ъгъл зад Пжемислав Титон – 1:0.

Ходът, който промени мача за Депортиво дойде в 58-ата минута, когато Хоселу Санмартин се появи в игра. Юношата на Реал се нуждаеше само от 5 минути и мъничко късмет, за да изравни. Каземиро дриблира твърде дълго близо до наказателното си поле, където Флорин Андоне го притисна и му отне. Румънецът веднага подаде към Карлес Хил, който пусна още по-вляво за Хоселу. Последният без да се замисля шутира мощно от около 21 метра, като заби кълбото първо в сглобката, а после и в мрежата – 1:1.

Само две минути по-късно шокът на „Бернабеу“ бе пълен. Андоне пробяга доста терен отдясно и центрира перфектно по тревата в наказателното поле, където Хоселу успя да овладее и с човек на гърба си стреля през краката на Кейлор Навас – 1:2.

В 80-ата минута реферът сериозно пожали Данило от „белия балет“, който като последен в отбрана се хвърли на шпагат срещу откъсващия се Райън Бабел и го повали на тревата. Контактът беше минимален и явно убегна на съдията, който оцени действията на бразилеца като чисти.

Четири минути по-късно резервата Мариано Диас изравни резултата с дебютния си гол за Реал. Футболистът от Доминиканската Република се оказа на точното място, за да засече центриране на Лукас Васкес отдясно. Топката придоби странна парабола и влетя в горния десен ъгъл, без Титон да може да реагира – 2:2.

Напорът на „кралете“ до края стана убийствен, като имаше и грозни сцени към края, когато Мората предизвика меле в опитите си да вдигне изпитващия болка вратар на Депортиво. До червени картони не се стигна, а в продължението магията на Рамос отново сработи. Реал стигна до корнер, след като Титон отрази много опасен изстрел с глава на Мората. Тони Кроос центрира много точно към близката греда, където никой не проследи набега на Рамос, а той с глава донесе ценните три точки за домакините – 3:2.

Реал вече има 37 точки на върха, докато Барселона е с 31 на сметката си. От своя страна Депортиво е на 16-о място с 13 пункта, като е само на 1 над зоната на изпадащите.