Челси спечели последната си контрола преди старта на сезона, с 2:0 срещу испанския Реал Сосиедад.

Челси използва проверката, за да представи отбора пред своята публика на "Стамфорд бридж", и "сините" фенове за първи път видяха новите попълнения. Жозе Моуриньо стартира с Тибо Куртоа, Иванович, Кейхил, Тери, Аке, Фабрегас, Матич, Рамиреш, Азар, Шюрле, Коща.

Именно Коща откри още в първата минута, с третия си гол в предсезонната подготовка, с хладнокръвен завършек. В седмата минута испанският национал направи 2:0, след като центрирането на Шюрле се отби в гредата, и Коща бе оставен с лекота да добави в мрежата.

Проливният дъжд над "Стамфорд бридж" допълнително затрудняваше играта на гостите, и чак в 25-та минута Реал Сосиедад успя малко да задържи топката, без обаче да създава работа на Куртоа.

На почивката за "сините" от Лондон в игра се появиха Аспиликуета, Филипе Луис, Вилиан и Оскар, вместо Кейхил, Аке, Рамиреш и Шюрле. В 70-та минута Диего Коща бе заменен от Фернандо Торес.

Оскар зае плеймейкърската позиция веднага след появата си на терена и през второто полувреме почти всички интересни ситуации започваха от него. Еден Азар се разигра, но нямаше много чисти възможности пред себе си.

Торес отправи един опасен удар над гредата в 85-та минута, а малко след това дойде и едно от най-опасните положения за Реал Сосиедад.

Куртоа почти нямаше работа и през второто полувреме, но когато се наложи, бе на мястото си, за да спаси удар на Кастро.

Ван Хинкел, Салах и Зума влязоха също в края на двубоя на "Стамфорд бридж" за Челси, а Оскар имаше фантастичен шанс да направи 3:0 в 87-та минута. Той получи пас по конец от Торес, но шутира над гредата.

Сезонът за Челси стартира в понеделник, 18 август, с гостуване на Бърнли.