Барселона допусна много груба грешка в преследването на Реал Мадрид, след като завърши 0:0 при домакинството си на Малага от 12-ия кръг на Примера дивисион. Лионел Меси в последния момент отпадна от състава на Луис Енрике, Луис Суарес бе наказан, Андрес Иниеста продължава да се възстановява от контузия, докато Иван Ракитич изненадващо остана на резервната скамейка и се появи в игра едва в последните минути на срещата.

Барселона отбеляза гол още в 3-та минута, но попадението на Пако Алкасер не бе зачетено заради засада.

Каталунците изпуснаха отлична възможност в 10-та минута, когато Серхи Роберто направи добър пробив, след което подаде към Пако Алкасер, който обаче не успя да вкара.

Карлос Камени направи решаващо спасяване в 12-та минута след удар на Жерар Пике.

Жерар Пике стреля с глава в 12-та минута, но топката се спря в гредата.

Камени се прояви отново на ниво в 31-та минута, когато спаси опасен удар на Рафиня Алкантара.

Малага изпусна невероятна възможност да поведе в резултата в 57-та минута, когато Хуан Карлос излезе сам срещу Марк-Андре тер Стеген, след което финтира, но не успя да намери опразнената врата и топката излезе в аут.

Съдията Де Бургос можеше да свири дузпа за Барселона в 61-та минута, след като Жерар Пике бе съборен, но не посочи бялата точка.

Камени направи ново спасяване в 63-та минута, след като отрази удара на Жерар Пике.

Малага остана с човек по-малко на терена, след като Диего Йоренте бе изгонен с директен червен картон за много грубо нарушение срещу Неймар в 69-та минута.

Иван Ракитич направи сериозен пропуск в 82-та минута.

Нов гол на Барселона не бе зачетен в 83-та минута заради засада на Пике.

Домакините имаха нови претенции за дузпа в 85-та минута за нарушение срещу Пике в наказателното поле на Малага, но съдията подмина ситуацията.

В добавеното време на срещата Неймар стреля опасно, но Камени спаси.

Съдията изгони още един играч на Малага в заключителните секунди на срещата. Хуан Карлос бе изгонен с директен червен картон за реплика към арбитъра.

След това равенство Барселона остава на второ място в класирането с актив от 26 точки, докато Малага е десети с 16 точки.