Барселона се наложи с 2:0 при гостуването на Севиля в първия мач за Суперкупата на Испания, който се игра на стадион „Рамон Санчес Писхуан“. Попаденията за каталунците реализираха през второто полувреме Луис Суарес и Мунир Ел Хадади. Барселона даде две жертви, след като Жереми Матийо и Андрес Иниеста получиха контузии още до 30-та минута и бяха заменени принудително. Мунир Ел Хадади за пореде път даде заявка за четвърти нападател, след като още с първото си докосване на топката реализира гол.

Луис Суарес бе изведен на чудесна позиция в 6-та минута. Уругваецът бе длъжен да се разпише, но Серхио Рико демонстрира чудесен рефлекс и спаси удара му.

Жереми Матийо получи разтежение и бе сменен принудително от Лука Дин в 26-та минута. Това бе официален дебют на французина с екипа на Барселона.

Андрес Иниеста бе сменен в 35-та минута от Денис Суарес, след като получи контузия в дясното коляно.

Барселона пропусна невероятна възможност да поведе в резултата в 49-та минута, когато Денис Суарес сложи топката на главата на Луис Суарес, който стреля, но Серхио Рико отново бе на място и спаси.

Барселона поведе в 53-та минута, когато Денис Суарес пусна перфектен пас към Арда Туран, който свали на гърди към Луис Суарес, а той отблизо този път не пропусна да се разпише и да открие головата си сметка за новия сезон.

Барселона можеше да реши всичко в мача в 55-та минута, когато Луис Суарес направи двойно подаване с Лионел Меси, който изскочи сам срещу Серхио Рико, но вратарят успя да отрази удара на аржентинския футболист.

Барселона отбеляза втори гол в 81-та минута. Лионел Меси пусна отличен извеждащ пас към Мунир Ел Хадади, който изскочи сам срещу Серхио Рико, след което хладнокръвно го прехвърли и прати топката във вратата му.

Лионел Меси направи много добър пробив в 89-та минута, който бе завършен с удар, а Серхио Рико отново се намеси чудесно и спаси.

Реваншът между Севиля и Барселона на „Камп Ноу“ е на 17 август.