Барселона се класира на финала за Купата на Краля, а каталунците постигнаха ново рекордно постижение и остават непобедени. „Блаугранас“ със своите резерви измъкна равенство 1:1 при гостуването си на Валенсия в полуфиналния мач реванш от турнира, който се игра на „Местая“ и с общ резултат 8:1 Барселона се класира на финала на надпреварата. Най-важното за състава воден от Луис Енрике е, че продължи невероятната си серия от поредни мачове без поражение.

Барселона на Луис Енрике подобри постижението от 28 поредни мача без загуба от сезон 2010/11, когато начело на отбора бе Хосеп Гуардиола. Новият рекорд на каталунците се държи от Лучо и е от 29 поредни мача без поражение.

Наставникът на „блаугранас“ даде почивка на почти всичките си основни футболисти, като единствено Иван Ракитич и Серхи Роберто намериха място в титулярния състав от играчите, които имат натрупано повече игрово време от началото на сезона. В заключителния четвърт час на срещата на терена се появиха юношите на отбора Хуан Камара и Уилфрид Каптум, които бяха в основата на изравнителното попадение.

Барселона създаде първата опасност пред една от двете врати в 4-та минута, когато Мунир Ел Хадади комбинира със Сандро Рамирес, който стреля, но неточно в аут. В 19-та минута последва удар на Мунир от границата на наказателното поле на Валенсия, но неточно в аут.

Валенсия можеше да излезе напред в резултата в 23-та минута, когато Алваро Негредо навлезе в наказателното поле на Барселона, но вместо да стреля реши да изведе Пабло Пиати на празна врата. Жереми Матийо обаче се намеси решаващо и в последния момент изпревари аржентинеца, а след това Марк-Андре тер Стеген улови.

Валенсия организира добро нападение в 29-та минута, след което последва удар на Франсиско Вияалба от границата на наказателното поле на Барселона, но над напречната греда в аут.

Валенсия поведе в 39-та минута на мача, когато Алваро Негредо получи отличен извеждащ пас и излезе сам срещу Марк-Андре тер Стеген. Германският вратар успя да отрази първия удар на нападателя, но след получилия се рикошет топката се върна в Негредо, който на празна врата нямаше как да пропусне да порази целта и да направи резултата 1:0.

Барселона можеше да изравни резултата в 44-та минута, когато след центриране от фаул в наказателното поле на Валенсия, Мунир бе оставен непокрит на втора греда, но преди него Марк Бартра засече топката с глава и я изпрати в аут.

Иван Ракитич направи отлична солова акция в 66-та минута, когато премина двама футболисти на Валенсия, след което шутира, но Жауме Доменех успя да спаси.

Данило стреля опасно от фаул в 73-та минута, но Тер Стеген демонстрира чудесен рефлекс и успя да боксира в корнер.

Барселона успя да изравни резултата в 84-та минута, когато Дъглас Перейра разигра с Хуан Камара, който навлезе в наказателното поле на Валенсия, след което пусна към Уилфрид Камптум, който с премерен удар изпрати топката във вратата на Доменех.

Барселона можеше да направи пълен обрат в 86-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Валенсия Мунир засече топката, но Доменех внимаваше и спаси.

Барселона се класира за шести път на финала за Купата на Краля в последните осем години.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS