Алавес хвърли бомбата на „Камп Ноу“, след като победи с 2::1 шампиона Барселона в третия кръг на Ла Лига. Каталунците допуснаха много груби грешки в защита, а гостите успяха да се възползват от тях.

Освен това старши треньорът Луис Енрике направи сериозни ротации в своя състав, от който отсъстваха Серхи Роберто, Жерар Пике, Жорди Алба, Андрес Иниеста, Луис Суарес и Лионел Меси.

Първият удар в мача бе по посока на вратата на Барселона. В 13-та минута Яспер Силесен отрази удара на Ибай Гомес.

Иван Ракитич се опита с далечен удар да изненада Пачеко в 17-та минута, но топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Алеиш Видал можеше да изведе Барселона напред в резултата в 33-та минута, но ударът му бе спасен от Пачеко, който се намеси и изби топката в корнер.

Алавес поведе с 1:0 в 39-та минута, когато Кико Фемениа центрира остро в наказателното поле на Барселона, където Дейверсон засече топката и я изпрати във вратата на Силесен.

Неймар бе изведен на чудесна ситуация в наказателното поле на Алавес в 40-та минута, но ударът му премина встрани от вратата на Пачеко.

Иван Ракитич направи нов сериозен пропуск в 45-та минута, но след удара му топката не намери очертанията на вратата на Алавес.

Барселона изравни резултата в 46-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Алавес Жереми Матийо засече топката с глава и я изпрати във вратата на Пачеко.

Жереми Матийо направи много сериозен пропуск в 49-та минута, когато след изпълнение на корнер успя да овладее топката, но отблизо не успя да вкара.

Неймар и Алкасер направиха нови пропуски в 50-та и 51-та минута.

Попадение на Алавес дело на Едгар Мендес бе правилно отменено в 51-та минута заради засада.

Лионел Меси влезе в 59-та минута на мястото на Денис Суарес. Андрес Иниеста се появи в игра в 63-та минута на мястото на Арда Туран.

Алавес поведе с 2:1 в 63-та минута, когато Ибай Гомес се възползва от груба грешка на Хавиер Масчерано и изпрати топката за втори път във вратата на Силесен.

Луис Суарес влезе в игра в 65-та минута на мястото на Пако Алкасер.

Лионел Меси можеше да изравни резултата дълбоко в добавеното време на срещата, но ударът му премина на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Пачеко.

Така, след като Алавес спечели точка при гостуването си на Атлетико Мадрид на „Висенте Калдерон“, сега успя да победи Барселона насред „Камп Ноу“. Баските продължават без загуба от началото на сезона и имат 5 точки.

Барселона допусна първа загуба. Каталунците имат 6 точки и изостават на три от лидера Реал Мадрид.