Неймар остана в Барселона, след като отказа куп многомилионни предложения не само през изминалото лято, а и в началото, когато избра да подпише именно с каталунците. „Mundo Deportivo“ описва всички милиони, които 24-годишният футболист е отказал.

Реал Мадрид, ПСЖ, Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити са отправили предложения към Неймар миналото лято. Всички тези клубове са били готови да платят за бразилеца сумата от 190 милиона евро.

Испанският гранд Реал Мадрид обаче е бил готов да плати на Неймар и бонус от 72 милиона евро, от които първоналачно е щял да получи 32 милиона евро накуп, а останалите - поетапно в течение на договора му.

Манчестър Юнайтед и ПСЖ също са предложили бонус от 80 милиона евро., с 40милиона евро предварително плащане. 

Манчестър Сити пък заявиха пред Неймар, че парите не са проблем, но той не прие нито едно от отправените предложения. 

Твърди се, че всеки от четирите клуба са предложили свои собствени уникални условия - в допълнение към финансовите бонуси, с цел да примамят бразилеца.

Реал Мадрид и Манчестър Сити са били готови да дадат на бащата на футболиста всичко, което той пожелае, а Манчестър Юнайтед са предложили освен всичко предложено досега, и една доста скъпа къща на бащата на Неймар.

ПСЖ отправили най-странното предложение- 30% от акциите на бразилския хотел на президента на клуба Насер Ал-Хелайфи. 

Не е изненада, че Реал Мадрид се върнаха към идеята да привлекат бразилеца след офертата от 70 милиона евро през 2013 година, когато той все още играеше в Сантос.

В крайна сметка Неймар отхвърлил всички предложения и остана на „Камп Ноу”. Договорът на бразилеца с каталунците е до лятото на 2021 година.