Звездата на Барселона Лионел Меси заяви в интервю за „ESPN“, че на каталунците им предстоят два финала, които те задължително трябва да спечелят.

„Най-много харесвам да изпълнявам фаулове от подобна дистанция, както в мача срещу Еспаньол или от малко по-далече. Най-важното е да има достатъчно добра дистанция от стената“, коментира Меси изпълнението си от пряк свободен удар в последния мач на Барселона.

„За нас ще бъде невероятно, ако успеем да спечелим титлата в Ла Лига и Купата на Краля. Остават ни два финала и ще бъде чудесно, ако ги спечелим. Много ни се искаше да триумфираме и в Шампионска лига, но няма да бъде този път“, добави аржентинецът.

„Допуснахме да загубим много точки в мачовете след паузата в първенството. Все пак успяхме да реагираме. Все още всички в първенството зависи от нас и ние трябва да спечелим оставащите два мача“, продължи звездата на Барселона.

„На всички е ясно, че привържениците на Барселона винаги искат Реал Мадрид да не печели нищо. Аз съм на същото мнение. Ще бъде хубаво, ако Атлетико Мадрид спечели финала в Шампионската лига. Ние обаче трябва да сме концентрирани върху това, което ни предстои на нас. Ще бъде отличен сезон, ако направим дубъл. Не е лесно да спечелиш тези две отличия в конкуренцията на Реал Мадрид, Атлетико Мадрид, Севиля, Виляреал...“

„Елиминирането от Шампионската лига бе много сериозен удар за нас. В първия мач срещу Атлетико бяхме много по-добри и трябваше да решим всички още тогава. При гостуването ни бе много трудно да играем срещу отбор като Атлетико Мадрид. Това е един много неудобен съперник. Чоло е успял да изгради много силен състав от качествени футболисти, които се борят до последно, а освен това се познават перфектно на терена“, каза още Лионел Меси.