Голямата звезда на Барселона Лионел Меси е мотивиран до краен предел за прибавянето на още един трофей през тази година. До края ѝ може да остават броени дни, но каталунците имат шанс да се окичат с пета титла за 2015 г. на Световното клубно първенство в Япония. 

Досега те спечелиха четири - титлата и Купата на Испания, трофея в Шампионската лига, както и Суперкупата на Европа. Досега им се изплъзна само Суперкупата на Испания, но могат да се реваншират на феновете си с още едно голямо отличие. 

"Няма нужда въобще да ме питате дали имам мотивация да спечеля с Барселона този турнир. Естествено, че искам, защото това е изключително важен трофей, който ще бъде с огромна стойност в историята на Барса."

"Тази година беше невероятна за нас. Преди време мислехме, че никога не просто няма да повторим шестте титли за една година от ерата "Гуардиола", а че дори няма да се доближим до това. И ето ни сега тук."

"Сега ни остава само да завършим годината по един подобаващ начин и да запишем 2015 г. в историята на клуба като едни незабравими 12 месеца", сподели Меси пред официалния сайт на ФИФА. 

Голяма е вероятността на финала на надпреварата Барселона да се изправи срещу тима, от който Меси е могъл да дойде в Испания като 13-годишен - Ривър Плейт. Самият той призна, че това би било странно чувство за него. 

"Чувството преди мача е наистина странно и не мога да го опиша. Освен това, досега само веднъж в кариерата си съм играл срещу аржентински клуб - на финала за Световното клубно първенство срещу Естудиантес