Голямата звезда на Барселона Лео Меси благодари на всички, които се сетиха за него в деня на юбилея му с червено-синия екип. На 16 октомври 2004 г. той изигра първия си мач за каталунците срещу Еспаньол и вече 10 години е безспорният лидер на отбора. 

Той беше засипан с честитки и пожелания за още повече успехи в профила си във Фейсбук. Редица водещи световни медии се изредиха да пишат материали за него и да изтъкват постиженията му. Това явно е трогнало аржентинеца. 

"Искам да кажа едно огромно "Благодаря!" на приятелите си, феновете, семейството и ръководството на Барселона за невероятната им подкрепа през тези великолепни 10 години от живота и кариерата ми."

"През това време винаги се наслаждавах да съм на терена, да нося тази велика фланелка и да изживея страхотните моменти. Искам да продължа да се развивам и да печеля титли с моя любим отбор. Прегръщам всички ви", написа Меси във Фейсбук. 

Сега той се готви за битката на "Камп Ноу" с новака Ейбар. Ако реализира два гола в този мач, аржентинецът ще се изравни на върха на вечната ранглиста на голмайсторите в Примера дивисион с легендарния бивш нападател на Атлетик Билбао Телмо Сара.