Една от мегасделките за началото на 2016 г. готвят два от грандовете на Европа - Барселона и Манчестър Сити. Поне ако може да се вярва на информацията на вестник "Мейл он Сънди". 

Според изданието, "гражданите" са готови да върнат на Острова бившата звезда на Ливърпул Луис Суарес. И за сметка на това са готови да го разменят за най-ценния си играч в момента - Серхио Агуеро. 

Подобна сделка ще може да стане едва в началото на 2016 г., защото каталунците имат трансферно ембарго за лятото. Но според вестник "Сънди Стар" пък, "гражданите" имат и резервен вариант за сделка. 

Това издание твърди, че те са готови веднага да извадят 125 млн. евро през лятото, за да се подсилят с уругвайската звезда на "блаугранас". Но намеренията на Сити са едно, а желанията на Барса и реалностите може да се окажат съвсем различни. 

След трудния старт на престоя си на "Камп Ноу", Суарес вече започна да намира хищническата си голова форма и вече започва да оправдава вложените в него 80 млн. евро. Той има договор за още четири години, така че наистина ще трябва англичаните да извадят огромна сума, за да го вземат.