Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Хуан Мата защитни бившия си мениджър Рафаел Бенитес. Двамата работиха заедно в Челси през сезон 2012/2013, когато Бенитес наследи уволнения Роберто Ди Матео.

В момента Бенитес търпи сериозни критики за играта на Реал Мадрид в Примера дивисион, но според Мата, испанецът е сред един от най-добрите в професията си.

„Имам чудесен опит с него. Когато работих с Бенитес направих най-добрата си година в Англия. Имах страхотна статистика. Рафа ми вдъхна чудесна увереност и ме накара да се чувствам важен за тима си“, коментира Хуан Мата.

Бенитес е критикуван след трудното начало за „кралете“ в испанския шампионат. Специалистът често е обвиняван, че изповядва дефанзивен футбол.

„Той има стратегия, но не бих казал, че тя е дефанзивна. Рафа много разчита на тактиката, ние като футболисти трябва да знаем как да я изпълняваме. Той е треньор, който, ако тимът му има нужда от атака, използва целия си наличен арсенал, за да атакува. Когато трябва да се защитава също знае как да го направи. Бенитес знае във всеки един момент какво може да реши мача“, каза още Мата.