Един от основните играчи на Барселона Хавиер Масчерано удължи договора си с клуба. Аржентинецът ще остане на "Камп Ноу" до 2018 г., като дори има опция за продължаването на ангажимента му с още един сезон. 

Така на практика той може да приключи кариерата си при каталунците. При изтичането на контракта и ако се използва опцията за още един сезон, той ще бъде вече на 35 години. 

В новия договор на универсалния футболист има клауза за откупуването му в рамките на 100 млн. евро. Той дойде в отбора през 2010 г. от Ливърпул за около 25 млн. евро и се утвърди като един от най-постоянните играчи. 

"Ще се старая да се раздавам максимално за Барселона до последния ден от този мой контракт. Надявам се да оправдая огромните очаквания на всеки фен към мен и към стандартите на този отбор."

"Радвам се, че съм част от този велик клуб и сред такива големи играчи. Надявам се този сезон да протече наистина добре за нас. Гледаме напред този сезон и вярвам, че ще преодолеем проблемите след тежката кампания", сподели Масчерано.