Малага постигна първа победа в Примера дивисион в 5-ия кръг на сезона. Това стана при домакинството на Ейбар, а "синьо-белите" надделяха с 2:1 на "Ла Росаледа" и зарадваха феновете си по трибуните. 

Гостите поведоха малко преди почивката чрез Нано, но бившият играч на Барселона Сандро Рамирес изравни малко по-късно. Четвърт час преди края на битката Юсеф ен Несири направи обрата пълен и донесе трите точки на домакините. 

Този мач започна равностойно, като и двата тима пропиляха сериозни шансове за гол преди почивката. За да се развихрят в последните минути на полувремето. Първи до попадение стигнаха футболистите на Ейбар в 42-та минута, когато Нано с глава прониза мрежата на противника отблизо след центриране от левия фланг. 

Но тази радост на гостуите трая твърде кратко. Само две минути след това Чори Кастро намери перфектно Сандро Рамирес в наказателното поле, леко по диагонал на вратата, но бившият играч на Барса с топовен шут препарира стража на противника за 1:1. При този резултат дойде и почивката. 

Последваха още няколко интересни положения и пред двете врати, пропилени от нападателите, преди да се стигне до решителното попадение в 75-та минута. Юсеф ен Несири получи топката в полето на противника и с хубав удар заби топката неспасяемо в мрежата от 25 метра. 

Така повече голове в този мач не паднаха и Малага се поздрави с първа победа този сезон. "Синьо-белите" вече имат 5 точки в актива си, но това все още им отрежда място в долната половина на таблицата. Ейбар е със 7 точки на 7-та позиция, но се очаква да падне още в класирането след останалите мачове от кръга.