Майката на Неймар – Надин Гонзалвеш Да Силва даде показания пред съда в Испания по повод трансфера на нейния син от Сантос в Барселона.

Тя придружена от своя адвокат, а също така и от преводач, който се грижеше за нейната осведоменост по време на даването на показанията. Нейният разпит продължи близо три часа.

Според информациите в испанските медии, тя е казала пред съда, че е подписвала документите, които и е предоставял мъжа й, защото му има пълно доверие.

Това е аргумент, който съвпада с казаното от Неймар пред съда на 2 февруари. Футболистът заяви, че просто е подписвал документите, които баща му е бил предоставил.

Бащата на Неймар също заяви пред съда, че синът му не е имал нищо общо, защото той е движел нещата.

Неймар пристигна при каталунците през лятото на 2013-а година, като първоначално беше обявено, че Барселона е платила 57 милиона евро. От тях 17 милиона са влезли в касата на бившия му клуб Сантос, а останалата част във фирма на майката и бащата на играча.

Обвиненията към майката могат да бъдат такива, че тя притежава 50 процента от семейната фирма. Но преди близо една година- в края на януари 2015-а, ръководството на Барселона обяви, че нападателят е преминал при тях всъщност за 86,2 милиона евро.

Клубът беше принуден да направи това изявление, след като бащата даде съгласието си да бъдат разкрити детайли около сделката. Във връзка с тези нови данни Националният съд в Мадрид започна разглеждането на дело срещу президента на Барселона Сандро Росей, който е обвинен, че е получил подкуп, за да обяви Неймар с по-ниска трансферна сума.