Звездата на Барселона Луис Суарес призна, че му доставя по-голямо удоволствие да играе футбол в каталунския гранд, тъй като в предишните си отбори – Аякс и Ливърпул върху него е имало повече напрежение.

28-годишният футболист имаше тежко начало на кариерата си при „блаугранас“, тъй като пропусна първите 3 месеца заради наказанието за ухапването срещу Джорджо Киелини на Мондиал 2014. След това обаче той формира страховит тандем с Лионел Мес и Неймар в атака, донесъл исторически требъл за Барса. Уругваецът завърши кампанията с 25 гола и 23 асистенции в 42 срещи от всички турнири.

На въпрос кое отличава да играеш за Барселона от това да бъдеш в друг отбор, Суарес отвърна: „Ами, просто излизаш на терена и се наслаждаваш.“

„И преди съм го правил, но по различен начин. Днес не чувствам същото напрежение, което усещах в предишните си отбори. Има други играчи, които се отличават повече от мен, а и не всичко зависи от мен. Това ми позволява да бъда много по-спокоен“, добави уругваецът.

„В Ливърпул, макар и никой да не изискваше толкова от мен, аз се насилвах да правя неща, с които да помагам на отбора. Когато се случеше да направим слаб мач, винаги бях критикуван. Приех това много лично и ме заболя.“

„Очевидно мога да стана още по-добър. Най-важното нещо е да имаш желание да се усъвършенстваш, а с качеството на играчите около себе си е мног по-лесно да го сториш. Научаваш много само като гледаш какво правят те“, добави Суарес.