Старши треньорът на Барселона Луис Енрике заяви, че вината за загубата на отбора в Ел Класико е изцяло негова.

„Приемам абсолютно всички критики. Трябва определено да подобрим представянето си. Аз нося вината за тази загуба. Вината е изцяло моя“, сподели треньорът на Барселона.

„Причина за резултата в никакъв случай не станаха отношението или физическата готовност на отбора. Просто така се стекоха обстоятелствата по време на мача. Те и повлияха на отбора. Въпреки резултата аз бих избрал същия стартов състав. Никога не знаеш как ще се развие играта. Някои неща не очаквах от Реал. Ако знаех за тях, бих изменил някои неща. Но е много лесно да се разсъждава за това след мача", добави специалистът.

„Преди ме критикувахте защо не пускам да играе Шави. При загуба критиките са от всички страни. Сега ми се обяснява, че младите играчи нямат опит. Ние загубихме един мач, но останахме начело в класирането. Критиките ги оставам на страни“, продължи наставникът на каталунците.

„Суарес се представи на високо ниво. Той нямаше загубена топка, провокира опасни ситуации пред вратата на Реал Мадрид и направи асистенция към Лионел Меси, която можеше да направи резултата 0:2. Той отсъства дълго време от игра, а завръщането със сигурност ще бъде последван от дълъг процес. Той трябва да работи много. Не искам да коментирам неговото отсъствие от листата на номинираните за Златната топка.“

„За всеки един барселонист загубата на „Бернабеу“ е меко казано неприемлива. Аз обаче не съм наранен. Много съм мотивиран. Трябва да продължим да работим в тези аспекти от играта, в кои допускаме грешки и да се представяме още по-силно. Не смятам, че срещу ПСЖ и Реал Мадрид сме се представили под нашето ниво. Допуснахме грешки, но просто имахме лоши моменти. На „Бернабеу“ демонстрирахме през голяма част от мача нашия стил на игра и не се представихме слабо“, каза още Луис Енрике.