Старши треньорът на Барселона Луис Енрике определи крайния резултат от мача срещу Виляреал като позитивен и заяви, че отборът се е преблибил с една точка по-близо до своята цел, която е шампионската титла.

„Ние спечелихме една точка от този мач. Точка, която ни приближава по-близо до нашата цел. Освен това имаме още един кръг, който е зад гърба ни и остава в историята“, коментира Енрике.

„Не трябва да забравяме, че срещу Виляреал на „Ел Мадригал“ нашите най-големи съперници загубиха точки“, добави треньорът на Барселона.

„Футболистите на Виляреал създадоха доста положения пред нашата врата, но и ние имахме не малко възможности. Бяхме близо до трите точки, но също така можеше да загубим мача. В крайна сметка успяхме да спечелим една. Мисля си, че Виляреал се представи фантастично. Като цяло мачът бе много емоционален“, продължи наставникът на каталунците.

„Бяхме наясно, че мачът няма да е лесен. Играчите на Виляреал притежават уникални качества. Не мисля, че се представихме слабо или лошо. Получихме много картони и за това взех решение да сменя Пике, защото рискувахме да го загубим за Ел Класико. Иван Ракитич е завършен футболист. По принцип не говоря за съдиите. Ще запазя това поведение“, каза още Луис Енрике.