Старши треньорът на Барселона Луис Енрике заяви, че няма никакви съмнения относно Пако Алкасер.

„Мачовете, които ни предстоят са много трудни и ние трябва да излизаме максимално концентрирани от самото начало на двубоите. Радвам се, че футболистите прочетоха много добре и внимателно срещата срещу Ла Коруня“, коментира Енрике.

„Може да играем добре с трима централни защитници в линия. Справихме се чудесно. Системата ни не се влияе от съперника, а от играчите, с които разполагам. Масчерано и Матийо се справиха чудесно. Всички се справиха чудесно, а завръщането на Меси е изключително добра новина. Радвам се, че той демонстрира познатото си ниво на игра“, добави треньорът на Барселона.

„Нямам никакви съмнения относно Пако Алкасер. Много добре го разбирам. Нормално е да иска да отбележи гол. Всичко около него е спокойно. Нямаше късмет да вкара на Ла Коруня, но имаше положенията. Вярвам, че с много работа ще дойде успехът му. Той ще вкара много голове за Барса. Може би ще трябва да изчакаме по-дълго за първия му гол.“

„Рафиня има огромен потенциал. За нас е важно, че имаме богат избор и много разнообразни футболисти. Мога да разчитам, както на Рафиня, така и на Арда Туран.“

„Мога да варирам със системата на игра, когато Серхи Роберто отсъства“, отговори Енрике на въпрос относно липсата от състава за седми пореден мач на Алеиш Видал.

„Не знам как ще играем срещу Манчестър Сити. Срещу ПСЖ преди две години играхме с трима в линия. Зависи от самия мач. Очаквам много труден мач срещу Ман Сити. Това е много силен отбор. Двубоят срещу Манчестър Сити идва в перфектния момент. Влизаме добре в тази среща. Все още не съм говорил с Пеп. Ние се стремим да продължаваме развитието си в правилната посока. Трябва постоянно да прогресираме, с всеки изминал мач да подобряваме представянето си“, каза още Луис Енрике.