Депортиво Ла Коруня успя да измъкне победа като гост на Бетис с 2:1 в мач от 5-я кръг на испанската Примера дивисион. Това бе втори успех от началото на сезона за Ла Коруня, който изкачи състава на седмото място във временното класиране в Испания с 8 точки. Тимът на Бетис остава на 14-ата позиция с 5 точки в актива си.

Още в първите минути на двубоя Бетис тръгна в атака, като Хоакин получи нелош пас в наказателното поле от Хорхе Молина, но защитник се намеси навреме. Домакините продължиха да търсят път към вратата на съперника, като в 22-ата минута Рафаел ван дер Ваарт опита да намери съотборник, но вратарят на Депортиво Ла Коруня Херман Люкс надскочи всички и предотврати опасността. Ван дер Ваарт бе титуляр и бе сменен в 49-ата минута.

Десетина минута по-късно на стражът отново му се наложи да спасява вратата си след удар на Хави Торес.

Бетис - Депортиво Ла Коруня

източник: БГНЕС

Най-интересното в двубоя дойде след почивката като първо гостите успяха да открият в 54-ата минута чрез Федерико Картабия. Аржентинецът получи удобен пас и не се поколеба да стреля от около 30 метра, реализирайки за 1:0 в полза на Депортиво Ла Коруня.

Футболистите на Реал Бетис обаче се нуждаеха само от 4 минути, за да върнат равенството. В 59-ата бразилският полузищитник на домакините Петрос вкара за 1:1 след асистенция на Дани Селабос.

Депортиво отново излезе крачка напред в 72-ата минута, когато Файкал Фаир овладя топката в наказателното поле и стреля мигновено в долния ляв ъгъл на вратата на домакините за 2:1, което се оказа и победното попадение за тима.