Депортиво Ла Коруня продължи изненадващата си серия без загуба в Примера дивисион. На своя "Риасор" домакините се добраха до късен изравнителен гол срещу Атлетик Билбао и след 2:2 вече четири мача нямат поражение. 

Така те продължават да се крепят в горната половина на таблицата и дори временно излязоха на шестата позиция. Баските пък не можаха да се доберат до средата на таблицата и още са в долната половина с 8 точки. 

Иначе мачът започна перфектно за тях. В 30-та минута те поведоха чрез Иняки Уилямс, който стреля силно от наказателното поле и заби топката в долния десен ъгъл на вратата, не оставяйки възможност на вратаря да реагира. 

Домакините се хвърлиха да изравняват и до почивката имаха две положения, които обаче не влязоха в мрежата заради гредите. Първо в 36-та минута Луис Алберто тресна десния дирек, а шест минути след това Лукас Перес Мартинес удари левия. 

В 63-та минута нещата вече изглеждаха необратимо за домакините. Тогава ветеранът Арис Адуриц пак се разписа, като попадението му беше със страхотен прехвърлящ удар и така той ознаменува по най-добрия начин новия си договор с клуба. 

Но това не се оказа достатъчно за успех, защото финалният щурм на играчите на Депортиво даде своя резултат, макар и само за частичен обрат. В 80-та минута Лукас Перес Мартинес от близка дистанция в наказателното поле беше безпощаден и намали. 

След това Ориол Риера пропиля шанс за домакините, но в 89-та минута резултатът вече беше 2:2. Тогава Федерико Катабрия намери перфектно Алехандро Арибас на празна врата и той нямаше как да сбърка 2:2. При този резултат дойде и краят, като двата тима се поздравиха само с по точка и определено могат да съжаляват, че нямаше краен победител.