Голямата звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо доскоро беше смятан за един от най-опасните изпълнители на преки свободни удари. Но вече мерникът му започна да изневерява все по-сериозно и всъщност португалецът се превърна в... най-лошия изпълнител на фаулове. 

И това не е някое субективно мнение, а просто безпристрастната статистика. В изследването на "Опта" са взети предвид само т.нар. щатни изпълнители на преки свободни удари и Роналдо определено е най-зле сред тях. 

Цифрите сочат, че португалецът не е вкарал нито веднъж в последните си 20 опита от фаул. А всъщност има само един гол от последните си 54 изпълнения, което прави процента му изключително нисък. 

А за да се затвърди тенденцията, статистиката показва, че има само две попадения от последните си 88 изпълнения. Което го слага на дъното в това класиране. А в съвсем другия край се намира Уилиан от Челси. 

Бразилецът е изключително прецизен в преките си свободни удари, като само за този сезон има шест гола от само 11 изпълнения. Два от ударите му са срещнали гредите и са били изключително близо до попадението.