Неприятна новина сполетя лагера на испанския национален отбор в навечерието на първия мач от кампанията за евроквалификациите. Защитникът Дани Карвахал се контузи на последната тренировка. 

Той със сигурност отпада от сметките на селекционера Висенте дел Боске за битката с Македония. Това стана ясно след проведен днес преглед с ядрено-магнитен резонанс, който е показал наличието на травма в лявото бедро. 

22-годишната звезда на Реал Мадрид игра 90 минути в контролата с Франция в четвъртък. Но на едно от последните занимания е получил удар в тази област и ще му се наложи да почива. 

"Прегледът беше направен веднага след оплакването на Карвахал в клиника във Валенсия. Резултатите от него бяха пратени и на лекарския щаб на Реал Мадрид", пише на сайта на Испанската федерация. 

Проблемът може да се окаже и по-сериозен и да извади защитника от сметките на наставника и на клубния му тим Карло Анчелоти за градското дерби с Атлетико Мадрид на 13 септември. Дали това ще е така, ще стане ясно чак в петък.