Българската футболна легенда Христо Стоичков заяви, че Хосеп Мария Бартомеу не става за президент на Барселона. Камата даде обширно интервю за предаването „Al Primer Toque” по радио Онда Серо.

„За мен Бартомеу не става за президент, той е само един чиновник. Той застана на поста, защото една мижитурка се махна. Единственото нещо, от което Бартомеу разбира е баскетболът. От футбол разбира много малко. Вината е на всички, които гласуваха. Проблемът е кой доведе Субисарета. Не е нито Росей, нито Бартомеу, още по-малко Гуардиола”, коментира Стоичков.

„Меси и Неймар не са виновни. Виновен е този, който им е дал толкова дълга почивка. Всички трябва да се третират еднакво. Ако дадете два дни повече почивка на двамата и след това някой от тях се контузи, какво правите?”, добави Камата.

„За Меси се пише само на първите страници, а за Бартомеу са отделени последните. На всеки един чуждестранен футболист се обръща огромно внимание. Меси в никакъв случай не е глезен”, продължи легендата на българския футбол.

„Лапорта също имаше лоши моменти начело на Барселона. Ние не трябва да се връщаме назад, а да гледаме напред и да се стремим нещата да се подобряват. Проблемът е, че бе разрешено в клуба да влязат хора, които не знаят какво е ФК Барселона!”

„Меси в момента е потърпевш от всичко това, което се случва в клуба в борбата за Златната топка. Не е за първи път. Лео ще загуби още една Златна топка заради грешките на други хора.”

„Луис Енрике може да поправи случилото се с Меси. Двамата трябва да седнат и да се разберат.”

„Барселона се нарани. Дори когато нещата вървят добре, стените говорят”, каза още Христо Стоичков.