Ерик Абидал се завърна в Барселона. Френският футболист е пристигнал на летището „Ел Прат“ този следобед с полет от Атина, съобщава "Мундо Депортиво".

Според информациите играчът на Олимпиакос ще се срещне с ръководството на Барселона и ще обсъди какъв пост ще заеме точно в клуба, след като сложи край на футболната си кариера.

Абидал ще се срещне с президента на Барселона Хосеп Мария Бартомеу и ще разговаря относно задълженията, които ще има в клуба.

35-годишният Абидал в момента играе за Олимпиакос, но се очаква да прекрати футболната си кариера най-късно след края на настоящия сезон. Французинът обаче се очаква да стори това още в началото на 2015 година, тъй като не се чувства щастлив в гръцкия гранд. 

Французинът ще поеме поста на технически директор на училищата на клуба,

В момента Барселона разполага с 11 футболни училища по света. Те са разположени в Сао Пауло, Маями, Санто Доминго, Лима, Рио де Жанейро, Варшава, Дубай, Ню Делхи, Сингапур, Сеул и Фукуока. Абидал ще отговаря за всички. Французинът ще трябва да налага стила на игра, който практикува първият отбор, и на който се залага в базисната школа на каталунците.