Жулен Лопетеги е наясно. Зинедин Зидан не съвсем. Така започва коментарен материал на Marca във връзка с повиквателната на Иско Аларко в националния тим на Испания. Селекционерът обяви списъка със своите избраници в петък, а впечатление направи присъствието на Иско. Макар и да е играл само 38 минути от началото на сезона, Лопетеги реши да гласува доверие на младия талант. Специалистът обоснова избора си така: „Вярно е, че е играл малко. Това ме притеснява, но пък винаги съм казвал, че го харесвам и му вярвам. Мисля, че може да ни помогне в ключовите моменти“.

Включването на Иско сред избраниците на Лопетеги в голяма степен развълнува испанската футболна общественост и изведе на дневен ред въпроса защо Зидан все по-рядко гласува доверие на полузащитника. Французинът публично отхвърли възможността Иско да бъде продаден още преди месеци. Това бе ясна индикация, че Зизу вярва във възможностите на играча, но какво му липсва, за да му даде шанс за изява.

Близки до наставника твърдят, че той вярва, че мигът на Иско почти е настъпил и може би няма да е чудно, ако футболистът влезе в игра срещу Ейбар. Още повече при все, че Каземиро е с травма.

Дали Зидан ще заложи на Иско, ще стане ясно в неделя. Случващото се с 24-годишния халф обаче, съчетано с изказването на Лопетеги навежда на мисълта, че при Иско всичко е въпрос на доверие.

Реал Мадрид посреща Ейбар на 2 октомври от 17.15 часа българско време.