Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне сподели, че в клуба не са знаели на насилието извън „Висенте Калдерон“ преди двубоя с Депортиво Ла Коруня, спечелен с 2:0. Преди мача имаше масово сбиване между привърженици на двата тима, като един човек почина, а общо 12 пострадаха.

От професионалната футболна лига в Испания твърдят, че са опитали да отменят мача, заради избухналото насилие, но без успех. Симеоне обаче заяви, че не е бил информиран за сериозността на ситуацията в Мадрид.

„Казвам честно, не бях наясно. Слушах какво се говори, но не беше ясно какво се случва“, сподели Диего Симеоне.

„Потресен съм от случилото се и не мога да коментирам нищо. Тъжни сме. Това е нещо, което няма общо с футбола и се надявам никога да не се повтаря. Има хора, които носят футболни фланелки, но те не са истински фенове. Това е голям проблем за обществото ни“, заяви още специалистът.

Президентът на Атлетико Мадрид Енрике Серезо се опита да дистанцира своя клуб и Депортиво от насилието, обвинявайки „радикални фракции“ за случилото се.

„Искам да кажа, че това няма нищо общо с футбола. Това са радикални групи, което се срещат и причиняват тези последствия“, коментира Серезо.

„Президентът на Депортиво и аз нямаме нищо общо. Ние призоваваме за мир и разбирателство между отборите. Казахме го преди много време. Идваме на мач, за да се забавляваме, а не, за да се случи нещо подобно. Вече тече разследване. Повтарям, че двата клуба нямат нищо общо. Това са радикални групи, които си имат своя история“, заяви още босът на Атлетико.