Реал Сосиедад и Хетафе затвориха програмата за 8-ия кръг в Ла Лига невероятен екшън, който приключи с пълен обрат и успех за мадридския тим с 2:1. Тимът на Козмин Контра постигна първата си победа навън, макар да изоставаше с 0:1 от 82-ата минута до края.

Играчите на Козмин Контра всъщност буквално смачкаха съперника си през първата част и единствено вратарят Субикарай направи така, че Реал да се надява на нещо повече. Още в третата минута Фреди Ариас можеше да открие резултата, но се размина с топката.

Хетафе продължи да напада предимно по левия фланг, където Хосеба Салдуа бе разминаван постоянно от Ариас, Самир и Абдул Карим Йода.

В 27-ата минута Пабло Сарабия беше близо до откриването на резултата, след като засече подаване в наказателното поле. Вратарят на Сосиедад обаче парира изстрела му.

Три минути по-късно отново Сарабия изскочи на опасна позиция, този път отдясно по атаката, финтира бранител и стреля мощно към близкия долен ъгъл. Топката рикошира в гредата и остана в игра.

Едва в 32-ата минута Реал направи нещо по-опасно. Давид Зурутуза премина покрай двама съперници, преди да стреля от границата на наказателното поле. Изпълнението му профуча над вратата.

От началото на втората част бяха изминали едва 8 минути, когато Висенте Гуайта показа чудесен рефлекс. Атака отляво на Реал причини разбъркване пред вратарското поле, при което Алфред Финбогасон овладя на 6-7 метра от вратата и потърси горния ляв ъгъл. Бившият страж на Валенсия с котешки плонж боксира встрани.

Мадридчани отвърнаха в 58-ата минута, когато Карим Йода шутира извън наказателно поле. Топката влиташе до дясната греда, ала Субикарай беше на мястото си.

Истинската драма започна с попадението на Пабло Ервиас в 82-ата минута. Серхио Каналес блесна отдясно с хубаво подаване към Карлос Вела, който напредна в наказателното поле по аутлинията и центрира прострелно към далечната греда. Там Пабло изскочи от втора линия и стреля под гредата за 1:0.

В 90-ата минута обаче равенството беше възстановено. Левият бек на домакините Юри сбърка в половината си и позволи на Хетафе да се задържи около наказателното поле. Баба Диавара намери Йода на около 21 метра от вратата, а французинът с техничен удар по тревата опъна мрежата за 1:1.

Обратът дойде в 4-ата минута на добавеното време, когато Самир се измъкна от Салдуа отляво по атаката и прати подканващ пас към Йода, който нямаше как да сбърка и донесе ценни три точки за гостите.

С тях Хетафе се изкачи до 10-ото място с 10 точки и увеличи серията си без загуба на 3 мача. Реал Сосиедад пък продължава да затъва и вече е 16-и с едва 5 спечелени точки.