Плеймейкърът на Барселона Шави Ернандес заяви, че се надява един ден да тръгне по стъпките на своя биш треньор Хосеп Гуардиола и да направи прехода от футболист към треньор.

34-годишният бивш национал на Испания беше решил да напуска тима през лятото, но няколко разговора с новия наставник Луис Енрике го разубедиха. Предвид приближаващия край на кариерата си като играч, Шави вече се насочил твърдо към треньорския занаят.

На въпрос дали някой ден ще може да се говори за „Барса на Шави” по начина, по който го правят за шампионския тим на Пеп, опитният полузащитник заяви: „Да се надяваме. Искам да остана в този дом, без значение с каква роля.”

„Имам още малко футбол останал в мен, това е ясно. Мога да го усетя в тялото си. Вече по-трудно се възстановявам, следя внимателно усилията, които влагам и вече я няма искрата да играя мач през три дни. Усещам го.”

„Ако погледнете настоящия отбор на Барселона, там има играчи, които спокойно могат да играят още 10 години: Бускетс, Серхи Сампер, Иниеста, Рафиня. Ще е трудно за Тиаго Алкантара да се върне. Винаги е трудно, щом веднъж си напуснал клуба.  Ние обаче разполагаме със страхотно качество, а ако погледнете и испанския национален отбор, ще видите, че нивото се е вдигнало изключително много”, заяви Шави.