Нападателят на Барселона Луис Суарес даде специално интервю пред клубния сайт, в което заяви, че е очаквал от Арбитражния спортен съд в Лозана (КАС) да намалят наложеното му от ФИФА наказание.

Световната футболна централа санкционира уругвайския национал да не участва в никаква футболна дейност за 4 месеца, след като южноамериканецът ухапа Джорджо Киелини по време на Световното първенство в Бразилия. По-рано този месец играчът отнесе обжалването до КАС, откъдето не скъсиха срока на наказанието, но разрешиха на Суарес да тренира с новия си тим – нещо, което до този момент той нямаше право да прави.

„Почувствах се странно, но важното, че е отново мога да тренирам. Чувствам се като футболисти и мога да бъда до съотборниците си всеки ден“, каза бившият ас на Ливърпул.

„Подкрепата на феновете е наградата, която ми помага да продължа да тренирам всеки ден, за да се върна отново на терена.“

„Играя на различни позиции в атака. Не съм нападател, който играе само на един пост. Винаги съм симпатизирал на Барселона, на атмосферата тук, на стадиона.“

„Трябва да приема решението на КАС, макар да се надявах, че ще го намалят повече. Беше трудно да тренирам сам. На пространство 10 на 10 метра не се чувстваш футболист“, допълни Суарес.