Старши треньорът на Барселона Луис Енрике ще трябва да реши бъдещето на четирима футболисти от втория състав на каталунците след края на настоящия сезон. Серхи Сампер, Жерар Гумбау, Хуан Камара и Уилфрид Каптум са четиримата футболисти, които „чукат“ на вратата на първия тим и бъдещето им изглежда доста неясно.

През сезона и четиримата имаха възможност да играят за първия отбор на Барселона. Гумбау най-дълго се задържа близо до първия състав и дори проведе предсезонната подготовка с него. Гумбау е харесван много от Луис Енрике заради своята поливалентност. Той записа минути с екипа на каталунците в Ла Лига, Купата на Краля и Шампионска лига.

Барселона вярва в Сампер и иска да му продължи договора. Настоящият изтича през лятото на 2017 година.

Каптум направи много силно впечатление със своите изяви за първия отбор на Барселона. Той дебютира в Шампионската лига срещу Байер Леверкузен и успя да спечели доверието на Енрике. Освен това вкара гол на „Местая“ в реванша за Купата на Краля срещу Валенсия.

Ситуацията с Хуан Камара е значително по-деликатна, защото той трудно може да пробие в конкуренцията на Мунир Ел Хадади и Сандро Рамирес. Освен това Барселона търси още един четвърти нападател, който да бъде алтернатива на Меси, Суарес и Неймар. Самите Мунир и Сандро са са сигурни за своите места в отбора на Луис Енрике за следващия сезон.