Слабите изяви на Виляреал през този месец продължават. "Жълтата подводница" се издъни в гостуването си на Хетафе в Мадрид, падайки с 0:2, и записа трети пореден мач без победа в Примера дивисион. 

Анхел Лафита преди почивката и Алваро Васкес след нея се разписаха за домакините и им донесоха така важните три точки, благодарение на които те се отлепиха от опасната зона и дишат малко по-леко. 

Мачът започна с двуостри атаки, като Стефан Счепович за Хетафе, както и Саму Кастилехо и Науел Лейва за Виляреал не успяха да оползотворят открилите се пред тях положения, за да променят началното статукво. 

Но до сравнително ранен гол се стигна и той падна в 21-та минута. Тогава Анхел Лафита направи страхотен пробив и стреля от границата на наказателното поле, като топката влезе в долния ляв ъгъл на вратата и не остави шансове на вратаря Алфонс Ареола. 

Домакините продължиха да имат по-хубавите положения, но Счепович и Пабло Сарабия не бяха точни. Така Хетафе се оттегли само с гол преднина след първото полувреме. Но бързо след подновяването на играта я удвои. 

В 51-та минута Алваро Васкес получи страхотна асистенция от Анхел Лафита на празната врата и просто щеше да е престъпление да пропусне. А той не го стори и реализира за 2:0, с което на практика реши всичко в този мач. 

До края мадридчани успяха да устискат преднината си и това им помогна да се поздравят с така важните за тях три точки. С тях те вече имат 14 в актива си и дишат малко по-леко на 13-та позиция. Виляреал е шести с 21 точки и все повече изпуска парата.