Хетафе взе изключително важна победа над пряк конкурент в битката за оцеляване. Тимът от Мадрид победи с 2:1 Депортиво Ла Коруня на "Риасор" и вече диша малко по-леко, за разлика от домакините в днешния мач. 

Вратарят на Ла Коруня Фабри си отбеляза автогол преди почивката, а веднага след нея Анхел Лафита удвои за гостите. В края само Елдер Пощига успя да намали, но това беше всичко за домакините.

Иначе този мач предложи здрава битка от самото начало. Ударите бяха малко, но гостите бяха тези, които първи се радваха след своя атака. В 37-та минута Абдул Карим Йода напредна страхотно и стреля от границите на наказателното поле. 

В тази ситуация след неговия изстрел топката срещна дясната греда, но после се върна и се удари в гърба на вратаря Фабри и за негово нещастие се озова в мрежата му, давайки по този начин преднина на Хетафе. 

До почивката Серхио Ескудеро можеше да направи 2:0, но не беше точен, а Иван Кавалейро пропусна хубава възможност за Ла Коруня да изравни в последните секунди на първото полувреме. 

Но веднага след подновяването на играта отново гостите се поздравиха с попадение. Тогава Фреди Инстроса направи страхотен пробив и намери перфектно Анхел Лафита, за когото от близка дистанция не беше трудно да направи 2:0. 

Домакините се хвърлиха бясно в търсене на обрата и пропуснаха някои ситуации. Контрите на Хетафе обаче бяха убийствени и мадридчани като по чудо не стигнаха до трети гол. А в 80-та минута натискът на Депортиво най-после даде резултат .

Тогава пробив на искания от Левски през миналата година Точе завърши с прекрасен пас към Елдер Пощига и той с неспасяем шут намали преднината на гостите на 1:2. Но за повече нямаше време и така домакините трябваше да се примирят с почетната загуба. 

Те все още са над чертата на изпадащите със своите 8 точки, но в зависимост от развоя на останалите срещи от кръга, може и да паднат под нея. Хетафе пък вече е на 9-а позиция с 13 точки и диша по-спокойно.