Атлетико Мадрид стартира успешно кампанията си в Ла Лига и победи минимално Лас Палмас с 1:0 на своя „Висенте Калдерон“. Новакът в испанския елит показа прилична игра в столицата, но въпреки това не можа да върне гола на Антоан Гризман още в началото на срещата, която бе повторен дебют на Филипе Луис при „дюшекчиите“ и официален такъв за новия нападател Джаксън Мартинес.

Френската звезда на Атлетико откри резултата в 16-ата минута на срещата след перфектно изпълнен пряк свободен удар. От около 25-27 метра острието стреля фалцово над стената, а вратарят Раул също не се намеси убедително.

Четири минути преди края Филипе Луис можеше да отбележи, след като центриране на Фернандо Торес към Джаксън Мартинес причини главоболия за отбраната на гостите. Бразилецът стреля към долния десен ъгъл, ала играч на Лас Палмас подложи тялото си и блокира. В продължението на първата част Гризман блесна с чудесен изстрел от далеч, ала Раул отново бдеше.

След паузата гостите заиграха с повече увереност и в 58-ата минута имаха малшанс да ударят напречната греда. Давид Симон засече центриране от фаул при далечната греда, но изстрелът му с глава отскочи от рамката на вратата.

В 70-ата минута влезлият от пейката да направи дебют за Атлетико Анхел Кореа можеше да покачи, ако бе засякъл по-добре ниското центриране на Луис. Антолин Алкарас беше на точното място, за да блокира изстрела на аржентинеца.

Гостите отвърнаха с много добър изстрел на Айтами след центриране от корнер, при който Ян Облак се разпъна максимално, за да отрази.

В 79-ата минута Раул отрази остър шут на Филипе Луис от малък ъгъл, а накрая Коке разтресе страничната греда след шут от фаул, което бе и последният по-интересен епизод от срещата.