Отборът на Гранада се наложи с 1:0 при гостуването си на Депортиво Ла Коруня в мача от 27-я кръг на Ла Лига. По този начин новият наставник на Гранада Хосе Гонсалес ознаменува дебюта си с победа.

Единственият гол в мача бе дело на Юсеф Ел Араби, който бе точен от дузпа.

Срещата започна силно на Депортиво Ла Коруня. Лукас Перес получи топката на добра позиция. Пред него се разкри пространство, и стреля, но в страни от левия стълб на вратата.

В 24-ата минута главният рефер отсъди дузпа за нарушение на Хуанфран. Юсеф Ел Араби застана зад топката и се разписа за 1:0. В самия край на полувремето Гранада имаше нова добра възможност, като Рубен Рокина стреля, но в страни.

През вторите 45 минути Гранада бе по-активният състав на терена. Гостите създадоха няколко опасни положения, но не съумяха да превърнат нито едно от тях в гол. Единствената опасност за Депортиво дойде в в 63-ата минута. Лукас Перес Мартинес можеше да изравни, но ударът му с глава не бе точен.

Домакините не успяха да завършват мача в пълен състав, след като Херман Лукс получи директен червен картон в последните секунди на срещата.

В класирането на Депортиво е 10-о място с 32 точки, а Гранада е 19-и с 23. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS