Звездата на Реал Мадрид Гарет Бейл сподели, че е щастлив от това как започва третия му сезон в испанския колос. Уелският национал изрази удовлетвореност от повечето игрови минути, които записва дотук в сравнение с предходната кампания, когато начело на тима беше Рафаел Бенитес.

Бившият ас на Тотнъм, който през 2013 година стана най-скъпият футболист в историята с трансфера си за 100 милиона евро, беше жестоко критикуван от мадридските медии заради бледото си представяне в предишната кампания. Бейл обясни това с тактика, която тогава следваше отборът, и фактът, че бе принуден да играе по-близо до тъчлинията, което често го оставяше далеч от разиграванията.

„Чувствам, че сега съм замесен в играта доста повече“, каза Бейл. „През първата година те държи адреналинът от трансфера – толкова си щастлив да бъдеш в клуба и това ти дава тласък.“

„През втория сезон обаче се почувствах малко изолиран на фланга и не играех често с топката. Сега виждам, че участвам в разиграването и това се вижда в мачовете – успявам да асистирам и да бележа. Работим здраво и в тренировките, и в мачовете, а това си личи. Просто искаме да вкараме колкото се може повече голове“, завърши Бейл.