ФИФА притисна Барселона да уточни статута на още 11 свои юноши. Осем от тях са част от детско-юношеския отбор на каталунците - футбол 11 и трима са от футбол 7.

Барселона може да отнесе ново наказание от ФИФА заради неспазване на нормативите на световната футболна централа относно работата с децата под 18 години и тяхното картотекиране.

ФИФА може да наложи много по-сурово наказание на Барселона, ако разследването, което централата трябва да приключи в близките дни докаже, че каталунците продължават да нарушават нормативната уредба.

При рецидив испанският клуб ще получи много сурово наказание.

Барселона вече получи срок от 90 дни, за да уреди статута на своите играчи.

Новите футболисти, които попадат под ударите на ФИФА са Ерик Стивън Феригра, Имад Ел Кабу, Лабино Кабаши, Ансумане Фати, Конрад де ла Фуенте, Илайш, Хаитам Абайда и Шави Симонс.

Преди дни Барселона получи предупреждение за други петима футболисти, като каталунците започнаха разговор с ФИФА за уточняването на техните права. Европейският клубен шампион обяви, че ще направи всичко, за да защити петимата си играчи и техния статут.

От ФИФА се съмняват, че от Барселона могат да укриват доказателства и не сътрудничат достатъчно.

Припомняме, че заради нарушаване на трансферни правила, във връзка с привличането на играчи до 18 години, през миналото лято тимът от „Камп Ноу“ понесе тежък удар, след като от ФИФА забраниха на отбора да картотекира нови играчи до 1 януари 2016 година.