Ръководството на Валенсия усеща сериозно напрежение относно бъдещето на Софиан Фегули. Той се превърна в един от основните играчи в състава на Нуно Еспирито Санто.

Договорът на 25-годишния футболист с „прилепите“ изтича след края на сезона.

Шефовете на клуба очакват решението на алжирския футболист относно подновяването на неговия договор от февруари 2014 година.

Фегули има сериозни финансови претенции, заради което не може да постигне споразумение с ръководните фактори в отбора. Той иска да се превърне в един от тримата най-добре платени играчи в тима, но шефовете на Валенсия до този момент не са склонни да изпълнят това негово желание.

В същото време вече няколко отбора проявяват засилен интерес към алжиреца и са му отправили конкретни оферти.

Според информациите от Рома са готови да му осигурят заплата от 3 милиона евро на сезон, ако той подпише предварителен договор с клуба.

Софиан Фегули от януари може да подпише предварителен договор с друг клуб, което на практика ще означава, че Валенсия ще го загуби.

Не е изключено Валенсия да се опита да го продаде през януарския трансферен прозорец, ако дотогава той не е постигнал споразумение относно продължаването на контракта си.

Фегули попада и в радара на Барселона, но е малко вероятно каталунците да се опитат да го вземат.