Реал Сосиедад продължи ужасното си представяне от началото на сезона в Примера дивисион, след като и в четвъртия кръг не успя да стигне до победата. Всъщност, Сосиедад записа и втората си загуба след поражение с 2:3 от гостуващия отбор на Еспаньол, който реализира своя победен гол в 90-ата минута на мача.

В 20-ата минута Иманол Агирече се възползва от отлично центриране на Алберто Де Ла Бела, напредна и стреля, за да реализира първия гол за Сосиедад от началото на сезона.

Виктор Алварес малко по-късно можеше да изравни, но Джеронимо Рули успя да спаси.

Именно Рули обаче се превърна в негативен герой за своя отбор, след като в 42-ата минута бе изгонен с директен червен картон за нарушението в наказателното поле. Така се наложи в игра да влезе резервния вратар Ойер, а потърпевш се оказа Брума, който трябваше да напусне терена.

Съдията Педро Монтеро отсъди и дузпа в полза на каталунците, а тя бе материализирана от Жерар Морено.

Еспаньол направи обрата пълен в 71-ата минута, когато Ернан Перес центрира в наказателното поле, където Енцо Роко засече с глава за 2:1.

Домакините все пак не се отказаха, въпреки числения си пасив, и в крайна сметка стигнаха до втори гол. Той бе дело на Жонатас, който стреля мигновено след пас на Хори Кастро.

Развръзката обаче дойде в 90-ата минута, когато след центриране от корнер, Алваро Гонсалес се пребори и игра с глава на близката греда, отклони топката, която се оказа на пътя на връхлитащия Ернандес Перес, който засече с глава за крайното 3:2.

В класирането Еспаньол е на осма позиция с 6 точки, докато Реал Сосиедад е на 17-а позиция с 2.